Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is op een alternatieve manier een project financieren, zonder tussenkomst van financiële intermediairs, bankkredieten of grootinvesteerders. Door het aanbieden van een project op een crowdfunding platvorm, proberen ondernemers kapitaal te verwerven om zo hun project te financieren.

Crowdfunding via Foederer Talentenfonds
De winnaars van de Foederer Talent Award hebben de mogelijkheid gekregen om via deze weg een eigen project in te dienen voor crowdfunding. Via de speciaal opgezette website www.foederertalentenfonds.nl/projecten, boden zij hun project aan met het vermelde doelbedrag en eventuele tegenprestaties. Particulieren en bedrijven konden via deze site doneren. Het idee is dat veel particulieren een klein (of groter) bedrag doneren waarmee de kunstenaar zijn project kan financieren.

Een project is pas geslaagd wanneer het 100% van het beoogde eindbedrag heeft gehaald. Indien dit niet het geval is, krijgen de donateurs hun donatie teruggestort.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van Foederer Talentenfonds of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen via talentenfonds@crowefoederer.nl.