Marielin Simons

Ik heb een grote liefde voor de natuur en met name het bos waarin iedere lichtval, ieder seizoen en ieder moment van de dag een ander verhaal verteld. Mijn werk kenmerkt zich dan ook door zijn verhalende en mysterieuze karakter waar lichtbronnen een belangrijke rol spelen voor de sfeer die ik wil overbrengen. Ik maak diorama’s en lichtboxen waarin ik de toeschouwer wil meenemen in een gekaderde, atmosferische en verhalende wereld die je de tijd doet vergeten en je fantasie vrij spel krijgt. Dit schooljaar studeer ik af en ben ik op zoek naar een overtuigende beeldtaal waarmee ik het landschap beeldend toe-eigen en hiermee mijn ervaringen in de natuur deel die voor vele onbereikbaar zijn door dagelijkse routines en verplichtingen. ‘’Een beeldtaal voor een visie die niet altijd grijpbaar is’’.
 
Toelichting expositiewerk GLOW
Een kunstenaar is een onderzoeker. Als beginnend  kunstenares ben ik constant in beweging en gefocust op mijn omgeving. Mijn motivatie om met de Foederer Talent Award mee te doen is het in contact komen met nieuwe en inspirerende mensen en om mijn werk en visie aan de buitenwereld te laten zien. Ik wil mensen laten proeven van mijn fantasierijke kijk op de wereld en hiermee als kunstenaar een schakel te zijn tussen realiteit en fantasie, chaos en rust, natuur en mens.

Het werk wat ik hier laat zien is een gekaderd maar tegelijkertijd een oneindig bos. Licht speelt hierbij een belangrijke rol omdat hierdoor het bos zichtbaar wordt. Zonder lichtbron zal je niet door de glazen wanden kunnen kijken en zal het werk in een spiegelend vierkant veranderen. Er zal geen verlicht bos meer te zien zijn maar slechts de weerspiegeling van jezelf in de ruimte waarin je je begeeft en je deel bent van een groter geheel. Met dit werk wil  deze bewustwording van jezelf en de ruimte juist omzeilen. Door de inhoud van het vierkant te verlichten geef ik een atmosferische wereld vrij waarin je eventjes weg zou kunnen dwalen en je de tijd en ruimte om je heen vergeet. 

Mijn persoonlijke website: www.marielinsimons.com