Josephine Goverts

Mijn ontwerpen ontstaan vanuit een fascinatie voor ‘goede smaak’, want wanneer bepaal je dat iets smaakvol is en is het onderzoek naar lelijkheid niet interessanter? Voor mijn afstudeer collectie heb Ik inspiratie gehaald uit de Carlton kast van Ettore Sottsass en de film Die Bitteren Tränen der Petra von Kant van Rainer Werner Fassbinder. Beide werken gaven tijdens het postmodernisme een reactie op de ‘goede smaak’ van het modernisme.

Het idee achter de Carlton kast is dat hij niet dient voor het boek maar voor zichzelf. De praktische eigenschap verdwijnt en een gevoel of uitdrukking word steeds belangrijker. De grens tussen sculptuur en design wordt opgezocht.

Dit idee heb ik proberen te vertalen door middel van het bouwen van composities in leer en stof. Door het gebruik van materialen die van een afstand hard lijken maar van dichtbij bestaan uit allemaal los hangende draden, wordt de vrouwelijke kant van de collectie benadrukt.” 

Toelichting expositiewerk GLOW:
Het eerste wat mij te binnen schiet als ik aan licht denk is de compostitie die er ontstaat als licht schijnt op een voorwerp. De schaduw, de nieuwe vormen die zich creeeren en veranderen door de stand van het licht. Dit was mijn uitgangspunt voor dit project. Het vast pakken van de veranderende schaduw.

Definitief expositiewerk GLOW:

Definitief expositiewerk GLOW:

Creatief proces expositie GLOW:

Overig werk:

Overig werk: