Henry Baumann

In mijn projecten reflecteer ik over onze consumptiepatronen en de manier waarop we omgaan met afval. Deze ideeën vloeien voort uit mijn fascinatie voor de natuur, onze omgang met de aarde en met elkaar want volgens mij zouden ook onze menselijke relaties, net als onze omgang met producten, duurzamer kunnen en moeten zijn. Meer dan in het creëren van het zoveelste nieuwe product zie ik er een uitdaging in om iets te doen met met reeds bestaande objecten en zo het verborgen potentieel van materialen aan te boren. Ik voed als uitvoerder dit creatieproces met ontdekkingslust, geduld en vreugde. In het productontwerp, dus het ontwikkelen en herstellen van objecten, ligt mijn passie! Door deze bezigheid, het doorlopen van creatieve processen, leer ik de wereld en mijzelf een stuk beter begrijpen.

Toelichting expositiewerk GLOW
Deelname aan dergelijke initiatieven is voor mij niet enkel een uitdaging maar bovendien ook een bron van plezier en motivatie. Het versneld mijn creatief proces aangezien ik in een wedstrijdsituatie vaak sneller keuzes kan maken. Dit heeft gunstige invloed op mijn creatieve energie.

Mijn werk voor het Foederer Talentenfonds sluit in feite aan bij mijn vorige creaties. De focus ligt dit keer echter op het thema licht. Het is de bedoeling een object te ontwerpen dat geborgenheid en rust uitstraalt en de bezoeker de mogelijkheid geeft zich op persoonlijke wijze met de lichtbron te verbinden. Ik ben van plan een lichaam met dromerig bijna sprookjesachtig licht te creëren waarmee ik tracht dat bij de toeschouwer een warm en geborgen gevoel op te wekken.

Mijn persoonlijke website: www.henrybaumann.de