Gosia Kalisciak

De mens staat centraal in mijn werk, emoties en gedachten. Het binnenste in de mens raakt me: vreugde, pijn, leegte, melancholie en verlangens zijn voorbeelden van thema’s waar ik graag mee werk. Hoewel mijn beelden gebaseerd zijn op mijn eigen emoties, probeer ik het toch universeel te houden, zodat mensen zichzelf erin kunnen herkennen. De technieken en materialen die ik gebruik zijn verschillende soorten media zoals collages, tekeningen en ruimtelijke objecten, ze zijn ondergeschikt aan de vorm en uitdrukking van het thematische werk.

De ideologie van Foederer spreekt me aan. Er wordt aandacht besteed aan mensen die zich kunnen ontwikkelen en met passie hun werk kunnen promoten. Deze organisatie zie ik als een perfecte plek waar de beginnende kunstenaar zijn kans krijgt om een volgende stap in zijn of haar ontwikkeling te maken. Met mijn werk wil ik onze kunst en cultuur verreiken, daarnaast werk ik in thema’s en met opdrachten voor particulieren en/ of bedrijven die een persoonlijk en uniek product willen laten ontwikkelen en vormgeven, gebaseerd op de eisen en wensen van de opdrachtgever gecombineerd met mijn creativiteit en ontwikkeling in mijn beelden.

Toelichting expositiewerk GLOW

Het kunstzinnig idee is verwerkt in een gebruik voorwerp – een lamp. Dit object is een samenvoeging van twee ideeën en vormt de combinatie tussen functionaliteit en impressie. De functionaliteit (een sfeerlamp) van het object is belangrijk maar het gaat niet boven de vormgeving van het thema “ licht”. Licht als levensbron, dat schept, maakt mensen creatief en laat dingen gebeuren en ontstaan. De lamp is opgebouwd uit drie werelden: de kap symboliseert een boot met licht /een lichtbron, in het middelste deel van het object staat de natuur en de mens centraal, de combinatie met getekende lijnen laat het leven gaan, creëert en verandert.  Het onderste deel is een symbool van de ruimte waar wij in varen. De combinatie van functionaliteit, een aantrekkelijke vorm, en de symboliek van licht maakt het product toegankelijk voor een breder publiek, mensen kunnen hierdoor dichterbij kunst staan, kunst beleven.

Mijn persoonlijke websites: www.gosiakalisciak.blogspot.nl & www.fotogoska.com