Alissa + Nienke

Alissa + Nienke is een op materiaalonderzoek gebaseerde ontwerpstudio met een unieke interpretatie van surface design, opgericht door Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers (Eindhoven, NL). Hun wederzijdse fascinatie voor de interactie tussen mens en ruimte, resulteert in materialen, objecten en installaties die nieuwsgierigheid en interactie uitlokken. Zo combineren zij verregaand materiaalonderzoek en -manipulatie met een simpele missie: de menselijke ervaring is de kern van hun werk. In de praktijk betekent dit: het onderzoeken van de menselijke perceptie, het ontwikkelen van nieuwe materialen om ons dagelijks leven te verrijken en het aftasten en tastbaar maken van onze toekomstige leefomgeving.

Beïnvloed door de concept-gerichte opleiding aan Design Academy Eindhoven, gecombineerd met de praktische ervaring door het werken met zowel ambachtslieden als nieuwe technologieën, kenmerkt hun werk zich door haar esthetische en tactiele kwaliteit, innovatieve eenvoud en het gebruik van natuurlijke invloeden als licht en lucht.

Voor de Foederer Talent Award laten zij zich onder andere adviseren door D(RK SM)T, opgericht door Dirk Smit, mede-alumnus van Design Academy Eindhoven.  Zijn werk kenmerkt zich door zijn onverwachte invalshoek die altijd de interactie met het publiek opzoekt.

Alissa + Nienke richtten hun studio op in 2013, en werken o.a. voor Fendi, Christian Dior, Mojo en TU/Eindhoven.

Persoonlijke website:

www.alissanienke.nl